Pilates Másképp

Ezért hoztok életre szólóan egy jó döntést, ha pilates oktatók lesztek

A sport a legtöbb ember számára hobbi. Elsősorban azoknak, akik nem gyermekként kezdtek el űzni egy sportot, hanem felnőttként az egészségmegőrzés érdekében kezdtek edzeni járni. Mégis, sokan a hobbijukban élik ki a szenvedélyt, találják meg azt, amit teljes szívvel tudnak csinálni. A számtalan edzőképzőnek köszönhetően bárkiből lehet sportedző és lehet a hobbiból karriert építeni.

Az első nagy döntés benned születik meg, mikor úgy érzed, hogy azt a sportot annyira szereted, hogy oktatnád is. Hogy a tudást és tapasztalatot szeretnéd átadni másnak is. Ha megjött az ihlet, nagyon jó, de utána jön az önbizalomhiány lehúzó ereje: „hogyan lehet belőlem jó edző, mikor ilyen meg olyan vagyok?”. Feltételezzük magunkról, hogy sosem leszünk olyan magabiztosak, mint az, akihez egyébként edzeni járunk.

Mindenki ugyanúgy kezdi. Az edzőképzések során alapos anatómiai ismereteket szerzünk, hogy biztonsággal tudjunk az emberi testtel foglalkozni. Tanulunk pszichológiát, óravezetést, konkrét gyakorlatokat és ezek után következik a legfontosabb: maga a gyakorlás! A rutin fogja meghozni a magabiztosságot. A rutin megszerzéséig pedig nagyon sokat kell gyakorolni. De ennyire nem is kell előre szaladni: ha érzed, hogy szívedből szeretnél edző lenni és másokon segíteni, akkor ez a késztetés előre fog vinni tűzön-vizen!

Én pilates oktató vagyok, de van aerobik edző és személyi edző végzettségem is. Mégis a pilates lett a szerelmem, az aminek az oktatását azonnal elkezdtem. Az aerobik nem fogott meg, mert túlzottan kötött a zene tempója és úgy éreztem, a tempót tartva, nem tudok a vendégekkel is foglalkozni. Ha aerobik órára mentem, túlzottan lekötött, hogy az edzőt kövessem vagy annyira nem bírtam már a gyakorlatokat, hogy könyörögtem az óra végéért. A pilates órán azt tapasztaltam meg, hogy tudok befelé figyelni, sőt kell is, azért, hogy a testemnek legjobban tetsző módon tudjam a gyakorlatokat végezni. A lelkemnek annyira jót tett ez a befelé figyelés, hogy minden óra végére elfelejtettem a stresszt, amivel oda érkeztem. Ezt akartam másoknak is tanítani.

Nagyon jó döntést hoztam, mert olyan irányt és módszert választottam, amire a kereslet egyre nő. A világ afelé halad, hogy a technikai eszközeink egyre inkább asztalhoz kötnek minket, de legalábbis azt igénylik, hogy lógjon a fejünk és bámuljuk a képernyőt. A tendenciák szerint szinte mindent online intézhetünk, megszabadítva magunkat a gyaloglás és az “el kell menni valahova” terhétől. Így az aktív sportos életmód, mely az izmaink funkcióját és hivatott lenne megtartani, elvész. És vele együtt minden izomerőnk, tartásunk és lassan a lelkesedésünk is az élet iránt.

Ahogy egyre több mozgásszervi és stressz okozta betegség jelenik meg, már csak egyet tehet az ember, tudatosan jár sportolni, beiktatja az életébe, mert tudja, hogy ez jó neki! De mivel már meglévő mozgásszervi panaszokkal és gyenge izmokkal vágunk neki a sportnak, nem mindegy mit választunk!

Ahhoz, hogy a betegségek ellen, a jó közérzetért tegyen az illető, szakképzett és empatikus edzőkre van szüksége! Olyanokra, akik megértik, hogy az emberi testnek és léleknek is időre van szüksége, és megértő szeretetteljes figyelemre. A pilates oktató módszereinek és gyakorlatainak tárháza kifogyhatatlan. Igaz, hogy csupán egy meghatározott gyakorlatkészlet áll rendelkezésünkre, de a sorrendben, tempón, bármikor változtatni tudunk és kell is! Rá tudunk hangolódni a vendégeink lelkére és teret adhatunk nekik, hogy önmaguk legyenek. A Pilates Másképp Oktatóképzésen azt is megismerheted, hogy milyen mozgásszervi panaszokkal milyen gyakorlatok végezhetőek és mik nem. Garantáltan, a legtöbb panaszos irodistának, életmódot váltani vágyónak fogsz tudni segíteni!

Pilates Másképp Oktatóképzés

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!